Lemezismertetők

NADER SADEK – The Malefic: Chapter III EP

Kiadó: –

Weboldal: www.nadersadek.com

Kiadás éve: 2014

Stílus: Death Metal

Brief Sum: It’s obvious, that Nader Sadek wants to change and develop with the band. His efforts and ideas are in the right direction, but in the end, it is the fans that make the final verdict.

 

A 2011-ben létrejött formáció egy New Yorkban élő, de egyiptomi származású embert takar, aki színpadi művészként dolgozott a Mayhemnek és a  Sunn O)))-nak. Mivel interjú készül vele, legalábbis folyamatban van, remélem ott majd elmondja, hogy mi alapján, hogyan válogatta ki a muzsikusokat, egy biztos, patinás névsort trombitált össze.

Azonban mit ér a patinás névsor, ha a produkció fabatkát sem ér. Na ez a kitétel ide nem igaz, ez a veszély nem fenyeget bennünket. A három évvel ezelőtti In The Flesh egy izmos, erős, korrekt, a Morbid Angel hatásait kőkeményen magán hordozó alkotás volt, melyet tavaly egy élő anyag, a Living Flesh követett. Idén komoly változások történtek a személyi összetételt illetően, ugyanis Steve Tucker (itt csak) énekes és Novy basszusgitáros elhagyták a zenekart, helyüket Travis Ryan (Cattle Decapitation) és Martin Rygiel (ex-Annihilated, Decapitated, Lux Occulta) vették át. Értelemszerűen ezzel egy csipetnyit (vagy többet?) módosult a zene is. Tucker hiányában a Morbid Angel hatása megcsappant, de a technikás megközelítés nem, Flo Mounier dobos és Rune „Blasphemer” Eriksen gitárosok nem a primitív, egyszerű témák szeretetéről, játszásáról híresek és ismertek. Hallható, hogy a négy dal a változatosság jegyében fogant. A Deformation By Incision tördelésekkel, blastbeatekkel terhelt durvulás, a Carrion Whispersben dallamok bukkannak fel, csakúgy, mint a borult, bizarr hangulatot is felvonultató Entropy Eternalban, míg a Decentben Travis Ryan dallamosan énekel illetve lassú, doomos részekkel, akusztikus betétekkel is operál a tétel.

Egyértelmű, hogy változtatni (változni), fejleszteni (fejlődni) akar Nader Sadek csapatával. Törekvései, elképzelései nem vezetnek rossz irányba, de ezt úgyis majd a rajongók véleménye dönti el.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Deformation by Incision
2. Carrion Whispers
3. Entropy Eternal
4. Decent

Pontszám: 8

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek