Afterlife

Korpiklaani / Dalriada / From The Sky – hatalmas folk metál este volt

2021. november 28. @ Budapest, Barba Negra

Samuli (Korpiklaani zenekar)

Nagyon jó volt a budapesti Barba Negrában játszani. A város gyönyörű és az emberek nagyon barátságosak. A közönség tudta mire készüljenek és mi is. Egy hatalmas folk metál este volt! 

We had a great time playing Budapest’s Barba Negra. The city is beautiful and the people are friendly. The audience was once again ready for us and we were ready for them…What a great Folk Metal Night!”

Fotók és videó: Kakashi666


Ficzek András (Dalriada zenekar)

Az év egyik, ha nem a legjobban várt bulija részünkről, From the sky, Korpiklaani, és jómagunk, Budapest, Barba Negra.

Korpiklaaniékkal húszas nagyságrendben játszottunk már mindenfelé, különféle fesztiválokon, klubbulikon, és ha könnyezős nagy barátság nem is, de egyfajta kölcsönös respekt, és haverság kialakult köztünk, így örömmel fogadtuk a közös buli hírét. (Manapság persze minden buli hírét örömmel fogadjuk, kösz, Covid 😊☹)

Deles indulást követően gyors megálló, és bepakolás Komárom környékén, itt Monesz, a dobos kollega is csatlakozott, és hozta magával kiváló pálinkáit is, nehogy dehidratáltan lépjünk színpadra. 😊

Érkezés, gyors pacsi a Barba már ismerős stábjával, meg a hangmérnökünkkel, és barátunkkal, Cserfalvi „Töfi” Zoltánnal, és Érsek Gabival, aki az este főnöke volt, majd a beállás következett. Akadt némi megfejteni való a monitorozás kapcsán, de végül megoldódott, aminek meg kellett, és hátradőlve várhattuk, hogy színpadra léphessünk. Buli előtt belepislogtunk a From the sky-os cimbik műsorába, mindenkinek ajánlom figyelmébe ezt a nagyszerű csapatot, nem csak hogy baromi jó dalaik vannak, de el is tudják azokat játszani, és a frontember nagyon ügyesen, hangulatosan kommunikál a közönséggel is, gyanítom hogy komoly jövő elé néznek!

A színpad előtti öltözés során sikerült hosszában kettészabnom a parasztgatyámat, ami által némileg szellősebb viselet lett a szokásosnál, de végül tű, és némi egyéb ruhadarabból kitépett cérna segítségével orvosolni tudtuk a bajt, így az utolsó akadály is elhárult előttünk, irány a

SZÍNPAD:

A koncert üdítő, felemelő, megható, és elképesztően energiadús élmény volt számunkra, a közönség irányából szinte tapinthatóan jöttek az energiahullámok, úgyhogy 2 dal után úgy éreztem magam, mint egy szaunában, de ez így volt jó !

A program a 2 évfordulós albumra (Ígéret, Jégbontó) épült, ritkán játszott dalok is felcsendültek, viszont a 90 perces programból még így is maradtak ki fontos tételek, de sebaj, pótlás december 11-én, Sopronban.

A felforgatott program persze részünkről is egy kicsit több odafigyelést igényelt, de a közönség szinte kézzel fogható szeretete hamar feloldott minden gátlást, így mindenki felhőtlenül élvezte a bulit.

Volt itt ökölrázás mindjárt a koncert elején (Rákóczi zászlaja), csendesülő, elmélyülősebb zenehallgatás (Őszelő, Téli ének), csonttörő pogó (Dúvad, Őszi ének), önfeledt bulihangulat (Hajdútánc), ordítós, falbontós együtténeklés (A Walesi Bárdok, Betyár- altató), csatametal a javából (Kinizsi mulatsága, Szondi két apródja), és még egy 2006 óta nem játszott dalt is sikerült elővezetnünk (Igaz hittel), ami velünk együtt nagyon sokaknak okozott könnyes- nosztalgikus pillanatokat.

Külön hatalmas érzés volt látni, hogy a közönség jó fele- harmada Dalriada- pólóban jött, amiért ezúton is hála, pacsi, és köszönet!

Az év egyik legjobban várt bulija volt ez az este, és nem is csalódtunk, minden várakozást felülmúlt a hangulat, a fogadtatás, a létszám.

Mindenkinek nagyon szépen köszönjük, aki eljött, megtisztelt minket, és ezekben a zavaros időkben is segíti, támogatja a zenekart!


From The Sky zenekar

Izgatottan vártuk a koncertet, ugyanis nem minden nap játszik olyan neves zenekarok előtt az ember, mint a Korpiklaani vagy a Dalriada. Kiváltságos helyzetben érezzük magunkat: első fellépésünk szintén a Barba Negrában volt, méghozzá a Dalriada és a Tales Of Evening előtt, míg második koncertünkre a Leander Kills társaságában került sor. Hatalmas köszönet ezúton is a szervezőknek a belénk vetett bizalomért!

A bulira az eddig bejáratott negyvenperces műsorunkkal készültünk, amelyben helyet kapott a felturbózott Libra is, ami a lemezen „csak” egy zongorás ballada. A fellépés különlegességét azonban mégis az adta, hogy ez volt a From The Sky új felállásának az első koncertje, aminek köszönhetően megsokszorozott energiával készültünk a bevetésre.

A felkészült és segítőkész technikusoknak, valamint Töfinek [Cserfalvi ’Töfi’ Zoltán – Denevér Hangstúdió] köszönhetően hamar sikerült belőni egy jó hangzást, de a színpadon is szuperül hallottuk magunkat, így felszabadultan ugorhattunk bele a Vulcanusba, aminek bólogatós riffjei feloldották a korai kezdés ellenére szépen összegyűlt közönséget. Általában nem túl hálás feladat előzenekarként játszani, ezúttal azonban nagyszerű volt a visszajelzés a dalonként egyre duzzadó nézőseregtől, a klipes Finisterra, valamint a záró Libera Me pedig kifejezetten jó visszhangot kapott, amiért nagyon hálásak vagyunk.

A buli után többen is odajöttek hozzánk azzal, hogy eddig nem hallottak rólunk, de annyira tetszett a zenénk, hogy már be is vásároltak pólóból, valamint CD-ből. Nem is kívánhattunk volna ennél jobb évzárást, ígérjük, jövőre innen folytatjuk!

Fotók: Kovács Levente


Kapcsolódó cikkek

FROM THE SKY – Antarktika

Herczeg Frigyes

From The Sky interjú

KMZ

“Hajnali fényre vár a morajló tengerár…” – Megjelent a From The Sky Antarktika című albuma

KMZ

From The Sky: Antarktika – Az Evergrey és az Amorphis világát idézi meg az új dal

KMZ

From The Sky – Kanyarban az Antarktika című második nagylemez!

KMZ

From The Sky – angol nyelvű dal érkezett a második nagylemezről: Invictus (We Are From The Sky)

KMZ

Április 9-én Moby Dick, Dalriada és Remorse a Barba Negrában

KMZ

From The Sky: Luna – itt az első klipes dal az őszre várható Antarktika nagylemezről

KMZ

Dalriada – Bécsben játszik az Einherjer zenekarral a Heathen Gathering Vol. III-on

KMZ

Dalriada 15, Nevergreen 25 – közös születésnap ünnepléssel zárja az évet októberben a folk, illetve a doom/gothic metal hazai meghatározó zenekara

KMZ

Dalriada – júniusban a Powerwolf előtt a Barba Negra Track-ben!

KMZ

TYR – európai turné és budapesti buli áprilisban a HEIDEVOLK és a DALRIADA társaságában

KMZ

Tavaszi folk metal ünnep – A Korpiklaani – Turisas – Trollfest hármas érkezik márciusban Budapestre!

KMZ

Dalriada – Fellépnek a Wacken Open Air fesztiválon!

KMZ

Dalriada – Megjelent a Nyárutó, ma este turnéindító koncert a Barba Negrában!

KMZ

Dalriada klippremier, mától előrendelhető a “Nyárutó”

KMZ

Dalriada – januárban érkezik a „Nyárutó”, a zenekar friss nagylemeze!

KMZ

Dalriada a 70000 tons of Metal-on, a világ legnagyobb metal hajóján!

KMZ

Ingyenes és különleges Dalriada, Vágtázó Csodaszarvas koncert

KMZ

Dalriada: Forrás – megjelent az akusztikus album, letöltő link

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek