Interjúk

Septicflesh Interjú

(scroll down for English Version)

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy feltehetek nektek pár kérdést. A „The Great Mass” a valaha megjelent egyik legkülönlegesebb extrém metál album. Nagyon magasra tettétek ezzel a mércét a többiek számára. Mit gondolsz, tudtok valaha jobb anyagot készíteni? Mikor fogtok elkezdeni egy új albumon dolgozni?

Sotiris V. : Épp vesszük fel az új albumot. Nagyon keményen dolgozunk, már-már a kimerülés határáig, hogy túl tudjuk szárnyalni a Great Mass-t. Komolyan hiszem, hogy az új dalok szét fogják robbantani a hallgatók elméjét. Természetesen mi várunk és figyelünk.

A dalaitok témái változatosak, de a szövegek általában kapcsolatban vannak a misztikummal és az okkulttal. Mi ennek az oka? Egyszerűen csak illik a brutális és horrorisztikus zenéhez, vagy mélyebb érdeklődést sejtetnek a téma iránt? Őszintén szólva sok utalást felfedeztem bennük korábbi olvasmányaimra, úgy mint Whitley Strieber, a paleoasztronautika, alternatív történelem, materialista és nihilista filozófusok írásai stb.

Sotiris V.: Igazad van, rengeteg különféle téma és furcsa utalás található a szövegekben. Én nem írok ilyen dolgokat, mert egy brutális bandában játszom, de a kozmosz misztikussága már gyerekként is elbűvölt. Szóval állandóan kutakodom, és ennek hatására rengeteg bizarr hatás keletkezik bennem.

Merüljünk kicsit mélyebbre ebben a témában. Kérlek oszd meg velünk, mi jut eszedbe az alábbi témákról? Akármit írhatsz: evolúció, földönkívüliek, modern világ, materializmus, ókor.

Sotiris V: Materialista vagyok a szónak abban az eredeti értelmében, hogy minden, ami létezik, anyag-energia. Éppen ezért a gondolatok a valóság részei, az érzelmek a valóság részei és minden, ami megtapasztalható, a valóság része.
Úgy hiszem, ha valami megáll a fejlődésre való törekvésben, hanyatlásba hullik.
A modern világ egy kihívásokkal teli hely, ahol a „játékszabályok” egyre bonyolultabbá válnak. Mivel az élet események láncolata, egy szélesebb perspektíva (ami magába foglalja az ókor nézőpontját is), nagyobb rálátást biztosít arra, mi történik most.
A múltnak ugyanakkor van egy misztikus varázsa, ami nagyon lenyűgöz.
Az idegenekkel kapcsolatban annyit, hogy megszámlálhatatlan életforma van a világegyetemben, némelyek kevésbé fejlettek az emberi állapothoz képest, mások sokkal magasabb szinten állnak. Az biztos, hogy nem a Föld az élet egyetlen bölcsője.

Számodra mit jelent a zene? Mit gondolsz, hogy hat a zenéd másokra? Mi a célod a zenéléssel?

Sothiris V: A zene az érzelmek hangokká átalakításának mágikus tevékenysége. A célunk összpontosítani az érzelmeinket és minden kiadvánnyal létrehozni egy átjárót, melyen keresztül a hallgatók meg tudják érinteni a lelkünket.

Elkezdtétek újra kiadni a régebbi albumaitokat. Elégedett vagy az újrakevert anyagok hangzásával? Változtatnál bármit a régi számokban? Tervezitek minden 2003 óta megjelent anyag újrakiadását? Remélem, egyszer a kezemben tarthatom a Revolution DNA-t új csomagolásban.

Sotiris V: Vágyad jövőre beteljesül , mikor megjelenik a Revolution DNA, és ez lesz az utolsó újrakiadás. A nagy terv, hogy az összes Septicflesh kiadványt könnyen elérhetővé tegyük a rajongóknak. Rengetegen vannak, akik csak az újraegyesülésünk után kezdtek Septicflesh-t hallgatni, és nem volt lehetőségük megismerkedni a történetünk egy nagy fejezetével, az első albumtól a Revolution DNA – ig. Nem fogunk változtatni a régi számokon, mert nem akarjuk a pillanat varázsát elveszíteni. Viszont szükséges volt felújítani az általános hangzást. Úgy érezzük, ezen a téren jelentős a javulás az eredeti kiadványok hangzásához képest.

Folyamatosan turnéztok a világ körül már egy ideje. Hogy bírjátok ezt az életformát? A legutóbbi magyar fellépésen mind kicsit fáradtnak és kimerültnek tűntetek. Össze tudod egyeztetni a Septicflesh-t a magánéleteddel? Van civil munkád is, vagy csak a banda?

Sotiris V: Én nem turnézok a bandával, csak alkalmanként lépek fel, pontosan azért, mert van rendes munkám ( még…). A többiek nagyon sok dolgot feláldoznak, hogy igazodni tudjanak ehhez az intenzív turnézáshoz, mert rengeteg felkérés jön folyamatosan. Mikor itthon vannak Görögországban, különböző dolgokkal foglalkoznak, hogy étel kerüljön az asztalukra.

Gondolkodtatok valaha azon, hogy alkalmaztok egy turnébasszert? Az összes Septicflesh fellépésnek amit láttam, a leggyengébb pontja az volt, hogy Seth nem tudja tökéletesen összehangolni az éneklést és a basszusgitározást.
Terveztetek valaha valami nagy, szimfonikus zenekarral támogatott fellépést, mint például amit a Dimmu Borgir, Epica, Satyricon stb. csinált?

Sotiris V: Seth-nek, mint frontembernek, kiemelt szerepe van az élő show-k ban. Ha több lehetősége van teátrális gesztusokat és mozdulatokat csinálni szabad kézzel, néha és főleg akkor, mikor rengeteg hangszer játszik a háttérben (a szimfonikus részeknél), abbahagyja a basszusgitározást, és a vizuális elemekre koncentrál. Egyébként egy nagyon hozzáértő basszer, úgyhogy nincs szükségünk másra. Az általad említett bandákkal kapcsolatban biztos vagyok benne, hogy nagyszerű lenne egy turné keretein belül egyesíteni az erőinket, bár eddig nincsenek erre irányuló tervek.

Mi a helyzet a Görög krízissel? Mi történik ott a mindennapokban? Ki/mi tudná megoldani ez a nemkívánatos szituációt?

Sotiris V: Nem tudom a megoldást, és sajnos senki más sem, beleértve a politikusokat is. A helyzet reménytelen. Az igazság nem az, hogy most kemény időket élünk, hanem az, hogy a jövő sokkal de sokkal sötétebbnek tűnik még a jelennél is.

Véleményed szerint mely még fel nem fedezett technológiák fognak főszerepet játszani az emberi faj jövőjében. Tudunk a jelenben bármit tenni, hogy elkerüljük a közeledő ökológiai, gazdasági és társadalmi krízist, vagy legalább mérsékeljük a hatásokat?

Sotiris V: Tudunk, de nem fogunk. Ebben ez a tragédia. Rengeteg terület van, melyek további kutatásokat igényelnek, és például szerintem a DNS manipuláció sokkal fejlettebb lesz a jövőben. Mindazonáltal a mentális fejlődés is ugyanolyan fontos. Még mindig rengeteg „primitív” ember van köztünk, nem számít, hogy modern ruhát hordanak, és külsőleg fejlettnek tűnnek. Alapvetően ez az oka annak, hogy pokol van a földön és a dolgok, melyek a középkorban megtörténhettek, még mindig megtörténnek. A hatalom birtoklása csak akkor jó, ha megfelelő módon tudod használni.

Köszönöm az interjút! Szeretnél valami speciálisat megosztani a magyar olvasókkal és rajongókkal?

Sotiris V: Figyeljétek az új albummal kapcsolatos híreket, amely 2014-ben fog megjelenni. Tartsátok életben a fekete lángot!

———————————–

ENGLISH VERSION:

Hi Septicflesh!
It’s a great honour to ask you some questions.The Great Mass album is one of the most unique extreme metal masterpieces ever. You have placed the standards so high to the others. What do you think, are you able to make a better album? When would you like to start working on a new material?

Sotiris V: We are recording the new material right now. We have worked really hard, to the point of exhaustion, to surpass the Great Mass. I strongly believe that the new songs will blow the mind of the listener away. But of course, we shall wait and see.

The topics of your songs are versatile, but the lyrics are usually in connection with mysticism and the occult. What is the reason? These are just fit to the brutal and horroristic music or the lyrics represent a deeper interest? Honestly, i recognize a lot of hints to my past readings like Whitley Strieber, Paleo-astronautics, alternative history, nihilist/materialistic philosophists etc.

Sotiris V: You are correct. There are a lot of diverse themes and strange hints on the lyrics. I don’t write this kind of stuff because I play in a brutal band, but because the mystical elements of cosmos always intrigued me, even as a child. So I am continually researching and therefore at some point carry inside me a lot of bizarre influences.

Let’s go on a little bit further with this topic. Please, share what thoughts come to your mind in these topics. Feel free to write anything: Evolution, aliens, modern world, materialism, antiquity.

Sotiris V: I am a materialist in the core sense of the word, as I accept the fact that all that exists is matter-energy. Therefore thoughts are part of reality, emotions are part of reality and all that can be experienced is part of reality.
I believe that if someone stops the effort to evolve, then falls in decline.
The modern world is a challenging place, where “the rules of the game” are becoming more and more complex. As life is a chain of events, I believe that a wider perspective (that includes the view point of antiquity) gives more insight to what actually is going on. Also there is a mystical charm about the past and so I feel very attracted to it.
Now about aliens, there are countless life forces in the universe, some less evolved from the human state, some more evolved. Definitely, Earth is not the sole cradle of life.

What means your music to you? What do you think, how affects your music to others. What is your purpose with playing music?

Sotiris V: Music, is the magical act of transforming emotions into sounds. Our purpose is to focus our emotions and create with each release we make, portals that the audience can enter touching our very souls.

You have started to re-release your older albums. Are you totally satisfied with the sounding of the reissued stuff? Would you like to change anything in the old tracks?All the albums until 2003 are planned to re-release? I hope i can buy the reissued Revolution DNA omeday.

Sotiris V: Your wish will be fulfilled in the next year as Revolution Dna will be re-released and that will be the final reissue. The master plan is to make every release of Septicflesh , easy available to our fans. There are many people that started listening to SF after our reunion and didn’t had the chance to familiarize with a big chapter of our history, from our first album to Revolution Dna album. We won’t change the old tracks, as we don’t want to lose the magic of the moment. However, a boost on the general sounding was needed. We feel that there is an improvement, in comparison with the sound of the original releases.

You keep on touring around the globe for a while. How can you stand this lifestyle? At the last hungarian gig you all looked a little bit exhausted and tired. Can you comply Septicflesh with your private life? Have you got a civil job, or just the band?

Sotiris V: I don’t follow the band in tours, but make specific appearances , exactly because I have a stable civil job (so far…). The other guys of the band, sacrifice a lot of things in order to follow the intense touring schedule, as a lot of proposals for live shows are coming all the time. Also when they return to Greece, they are doing various things, in order to put food on the table.

Have you ever thought about hiring a session bass player. In all the Septicflesh gigs i saw, the weakest point of the concert was always that Seth can’t do the vocals and the bass together perfectly. And have you planned some huge gigs with orchestra like Dimmu Borgir, Epica, Satyricon etc. did?

Sotiris V: Seth, as the front-man of the band, has an advanced role on the live shows. As he has more options with his hands free, to make theatrical gestures and movements, sometimes and especially when there are a lot of instruments playing on the background (symphonic parts) and so the sound is already full, he prefers to leave the bass and concentrate on the visual element. Actually, he is a very capable bass player and so we don’t need another one. About touring with the bands you mentioned, I am sure that it would be great to combine our forces, however for the time being there are no plans.

How about the crisis in Greece. What’s happening there every day? What/Who can solve this undesirable situation?

Sotiris V: I don’t know the solution, and unfortunately none else including the politicians know. The situation is desperate. It is not the fact that we are leaving harsh times, but the fact that the future seems that it will become even greyer than the present.

In your opinion which yet unexplored technologies will fill the main roles in the future of the human race? Can we do anything now to avoid the forthcoming ecological, economical and social crisis, or at least moderate the effects?

Sotiris V: We can , but we don’t. That is the tragedy about it. There are a lot of technological fields that need further exploration and for example I believe Dna manipulation will be more advanced in the future. However, it is also important to evolve mentally. There are still a lot of “primitive” people amongst us, no matter that they are wearing modern clothing, appearing evolved on the outside. Basically, that is why there is hell on earth and things that could happen in medieval times, still happen. To possess power is good only if you can use it properly.

Thanks for the interview. Would you like to share something special with the hungarian readers and fans?

Sotiris V: Stay tuned for our upcoming album that will be released in 2014. Keep the dark flame burning!

WEBhttp://www.septicflesh.com/

Kapcsolódó cikkek

Hypocrisy, SepticFlesh, The Agonist, Horizon Ignited – Koncertbeszámoló

Steve

Közös turnén érkezik ősszel a Hypocrisy és a SepticFlesh

KMZ

Death metal a Dürer Kertben – áprilisban érkezik a Septicflesh és a Krisiun

KMZ

Black metal fesztivál a Barba Negrában – Septicflesh, Inquisition, Sear Bliss, Christian Epidemic és Odius

KMZ

Septicflesh – Januárban Budapesten az Inquisition társaságában!

KMZ

Septicflesh – 3rd Testament (official premiere)

KMZ

A Septicflesh bemutatja elképesztő „Prometheus” című videóját

KMZ

Septicflesh bejelenti új dobosát

KMZ

SEPTICFLESH – Titan

SteveShield

Septicflesh – Titan albumpremier!

KMZ

Hot News: Septicflesh reveal new song!

KMZ

Hot News: Septicflesh reveal new track!

KMZ

Hot News: Septicflesh premiere first track from new album!

KMZ

Hot News: Septicflesh unveil new album title and „making of” video!

KMZ

Hot News: Greek Metal Gods Septicflesh Complete Recording New Album!

KMZ

Hot News: Septicflesh reissue cult classic „A Fallen Temple”!

KMZ

Hot News: Septicflesh unveil details of the ‘Ophidian Wheel’ reissue

KMZ

SEPTICFLESH – Esoptron (Εσοπτρον) (Reissue)

Menegroth

SEPTICFLESH – Mystic Places of Dawn (Reissue)

Gwanath

Septicflesh, Fleshgod Apocalypse, Carach Angren, Descending, The Konstellation – Koncertbeszámoló

Gwanath

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek