Koncertbeszámolók

DevilDriver, Watch My Dying – Koncertbeszámoló

2012. június 7. @ Budapest, Dürer Kert

Az év eddigi legjobb zúzása! Amikor 7 óra környékén leértem a Dürerbe még nem tolongtak az emberek, úgyhogy leültem kint és megittam egy sört hűsítőnek, amíg vártam ismerőst. Aztán a kis fennakadásnak köszönhetően a sajtós jeggyel kapcsolatban, megtudtam, hogy nyolchúsz körül kezd a Wümdödö.

Watch My Dying-ék időben a színpadra léptek, talán még előbb is kezdtek kicsivel. Hangzás elején nem volt az igazi aztán valamennyire javult a helyzet. Ennek ellenére a hangulat az elejétől fogva rendben volt. Így a harmadik szám környékén, amikor elkezdett erősen fájni a nyakam a korparázástól két dolog jutott eszembe. Az egyik az, hogy elszoktam én ettől, a második pedig mi  lesz akkor Devilen!? No, de ezt gyorsan el is felejtettem.

Egy új számmal is megörvendeztettek minket, ami Száraz Felhők névre lett keresztelve. Jó ez a szám, eddig csak jútyúbon hallottam, így élőben azért összeállt, illetve a mélyek iszonyat durván kijöttek. Az énekből végig kicsit kevés volt, bár az első sornak gyakran ez az átka.

Dávid játéka most végig nagyon átjött, illetve a lábdobja veszett durván szólt így, hogy egy kicsit extrásan volt kihangosítva. Szokásos Wéemdé minőséget kaptunk, elég sok mozgás a színpadon, kevés hiba a játékban és mindez egy remek közönséggel volt kiegészítve! Szűk egy órát játszottak nekünk. Egyszer csak, mondták vége és hopp el is tűntek a színpadról!

DevilDriver-ék egy 20 perces átszerelés után meg is törték a csendet, így egy sör frissítőnek szerencsére belefért az időbe. Őket már nem kell bemutatni senkinek sem itthon. Ennek ellenére sokkal kevesebben voltak mint vártam, bár a hétköznap és a fizetés nap előtti időpont hozzájárult ehhez.

Ha jól emlékszem az End Of The Line-al kezdtek és rögtön velük együtt megérkezett, amiről híresek élőben. Eszeveszett energia és precizitás. Dez Fafara-t már a Coal Chamberben is imádtuk így nem meglepő, hogy itt sem bánjuk, hogy ő van a vokálos poszton. Ők is eszméletlen jó fejek voltak, végig élvezték a koncertet és látszott rajtuk, hogy értékelik a közönség őrjöngését. Szeretik, amit csinálnak és egyáltalán nincsenek elszállva maguktól. Mivel én rögtön az első albummal ismertem meg őket így bíztam benne, hogy felcsendül valami régimódi nóta is. Így aztán amikor az I Could Care Less elkezdődött hatalmas „ujjongásban” törtem ki.

Megnyugtatott ismerős még a koncert előtt, hogy a Clouds Over California-t biztos játszani fogják és szerencsére igaza is lett. Ezelőtt a szám előtt megkérdezte Dez, hogy hányan voltak már Kaliforniában, amire a nép egyöntetű csorda vokált nyomott. Érezte, hogy ez valószínűleg nincs így, ezért aztán megkérdezte még egyszer, ekkor már csak páran jelezték a dolgot. Valószínűleg másodjára mindenki megértette mit kérdez.

A hangzás itt sem volt az első két szám alatt az igazi, aztán helyre állt és szinte végig jó volt, néhol csúszott csak el a dolog.

A közönség itt is fantasztikus volt és nem csak azért, mert nyomták a szövegeket, hangosak voltak és megőrültek már csak a zenekar jelenlététől, hanem, mert a pogóban és a circle pitben oda figyeltek egymásra és tényleg úgy érezted magad mint egy családban.

Nem úgy mint mondjuk valami DeathCore koncerten ahol arc magasságba rúgnak és azt hiszik jó páran, hogy valami harcművészeti edzésen vannak. Aztán ennek az az eredménye, hogy számonként visznek ki egy embert valamilyen törött testrésszel. Persze itt is ki lett osztva egy-egy nagyobb gyomros, de ez odafigyeléssel is megesik.

Szóval kellemes meglepetés volt ilyen részről is a közönség. Nagyon sok külföldi volt, nem tudom, hogy ők véletlenül pont itt jártak vagy mennek a bandával mindenfele. Majdnem, hogy az volt fura ha magyar szót hallottál. Körülbelül ők is egy órát játszottak és mindent vittek. Lendület, energia pontosan az amit tőlük elvársz. Elég gyorsan tűntek el ők is a színpadról, valószínűleg egészen máshol játszanak 8-án. Ami még itt a koncert után megemlítendő, hogy persze mindenki baromira akarta, hogy visszajöjjenek és a két szerintem legfiatalabb ember a közönségből mászott fel a színpadra és onnan kántálták az együttes nevét. Úgy tűnik van remény a következő generáció zenei ízlését illetően!:) Köszönjük a remek estét mindkét zenekarnak!

Kapcsolódó cikkek

Undead Fesztivál 2022 – Koncertbeszámoló

Steve

Watch My Dying / Nest Of Plagues – királyul éreztük magunkat

KMZ

Metal.hu évzáró turné a Watch My Dying, a Beneath The Void, a Heedless Elegance és a Nest of Plagues közreműködésével

KMZ

Watch My Dying & Omega Diatribe koncert az Akváriumban!

KMZ

Watch My Dying – 4.2 lemezbemutató koncert

KMZ

KME videók: Gruesome, Cats in Space, Dead By Wednesday, Obscenity, The 69 Eyes, Doro, Suidakra, A Time To Hope, Devildriver, Green Death, Broken & Burnt

KMZ

Koncertajánló: Watch My Dying nagykoncert

KMZ

Koncertajánló: Nightbreaker Party / Watch My Dying / Underground United Fesztivál

KMZ

Új Watch My Dying dalpremier

KMZ

Hot News: Devildriver – Premieres New Lyric Video

KMZ

Watch My Dying koncert a Gozsdu Manó Klubban május 15-én

KMZ

A Watch My Dying 2013 legjobb koncertzenekara

KMZ

Hot News: Devildriver – European Tour 2014

KMZ

WATCH MY DYING – 4.1 EP

SteveShield

XI. Stagediving Fesztivál – Koncertbeszámoló

SteveShield

Watch My Dying – Harmatátkozó video

KMZ

Új Watch My Dying megjelenés!

KMZ

Watch My Dying, Remorse – Koncertbeszámoló

SteveShield

Watch My Dying – új pólók raktáron, új dalok a láthatáron!

KMZ

Watch My Dying, Subliminal Merger – Koncertbeszámoló

SteveShield

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek