Lemezismertetők

PORTRAIT – At One with None

A másfél évtizede létező svéd Portrait Heavy Metal zenekarnak megjelent az ötödik albuma. Azt kell mondjam, hogy az eltelt időszakban mindig minőségi cuccal álltak elő és sikeresen járják a saját útjukat. Ugyebár nem minden zenekar mondhatja el magáról, hogy sikerül a saját hangzását és stílusát kialakítani. Szóval lehet szeretni őket bőven.

Nyilván ettől függetlenül nem túl sok újat kapunk, mert nem is könnyű már a mai világban. A King Diamond hatása mindig is itt lesz, de ettől függetlenül amit csinálnak az jó és szívesen hallgatja az ember a jó dallamokat és a remek basszust.

Komor Heavy Metal ez, amit nagyon ügyesen raktak össze. A 2017-es „Burn the World” albumhoz képest egy fokkal újabb a hangzás terén, a dob sincs annyira agresszív. Van itt vágtázó riff és nagy fokú kreativitás. Ez egy kiemelkedő klasszikus Heavy Metal. Könnyedén sokszor meghallgatható a nyolc dal.

Én azt szoktam mondani, hogy nem is feltétlen az a fontos mennyire új és korszakalkotó, hanem az összhatás legyen jó és szerethető.

Aki kedveli a ’90-es évek Heavy metált az megtalálja a benne rejlő értékeket az „At One with None” lemezben. Bízhat a Portrait új albumában, akik soha nem ismételik magukat! Szeptember 3-án jelenik meg a Metal Blade Records kiadónál szinte mindenféle formátumban!

Kiadó: Metal Blade Records
Kiadás éve: 2021
Stílus: Heavy Metal
Weboldal: www.facebook.com/portraitsweden

Tracklist:

  1. At One With None
  2. Curtains (The dumb supper)
  3. Phantom Fathomer
  4. He Who Stands
  5. Ashen
  6. A Murder Of Crows
  7. Shadowless
  8. The Gallow’s Crossing

Pontszám: 8.5

Kapcsolódó cikkek

PORTRAIT – Burn The World

Saint-Savin

RAM VS. PORTRAIT – Under Command

Saint-Savin

Ram és Portrait „Under Command” split album

KMZ

PORTRAIT – Crossroads

Saint-Savin

Hot News: Swedish Heavy Metal gang Portrait releases 2nd song taken off new album ‘Crossroads’ exclusively via Rock Hard Germany!

KMZ

Hot News: Swedish Heavy Metal gang Portrait announce new album ‘Crossroads’ April, 25th!

KMZ

Hot News – Swedish Heavy Metal monster Portrait confirmed as direct support for Evile European tour!

KMZ

Portrait Interjú

Saint-Savin

PORTRAIT – Crimen Laesae Majestatis Divinae

Saint-Savin

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek