Lemezismertetők

CASKETGARDEN – The Estrangement Process

Kiadó: Nail/Hammer Records

Weboldal: www.casketgarden.hu

Kiadás éve: 2012

Stílus: Melodic Death metal

Brief Sum: The quality of the album is quite unified. The very fast songs rock in the same way as the slower stomping “The Eternal Tremble” for example. The sound quality is pure western.

 

A honi underground ismerőinek nem szorul különösebb bemutatásra a mosonmagyaróvári CasketGarden, bár mostanában eléggé nagy csend honolt a csapat háza táján. Csak egy-két fellépésről lehetett hallani. Már a kezdetek óta figyelem a banda tevékenységét, és az egyik legjobb hazai formációnak tartom őket. Nem nagyon van Magyarországon még csak hasonló csapat sem, aki ilyen minőségben tálalja a régi típusú melodikusabb death\thrash metalt. Persze a stílus (amihez azóta is ragaszkodnak) nem volt új keletű már a horda színre kerülésekor sem. Főleg az északi vonal durvulat bandája, mint az At The Gates hagyta ott a névjegyét a zenekar munkásságán. Ez persze cseppet sem von le zenei értékeikből, hisz számos külföldön agyonajnározott csapatot söpörnek le a színről. Kedvenc lemezem a második „Open the Casket, Enter the Garden” amit azóta sem sikerült minőségben átugrani, bár az ezelőtti korongjuk sem volt rossz. Igaz azóta már négy év is el telt, így már bőven kivoltam éhezve egy kis CasketGarden-es zúzdára. Pluszba még örömmel jutott a tudomásomra, hogy az új nagylemez a „The Estrangement Process” szinte ingyen hozzáférhető lesz a Hammer World újság mellékleteként.

Az új korongon 10 dal hallható, melyek tökéletesen reprezentálják azt, hogy miről szól a CasketGarden. Tóth Balázs fő dalszerző kezei közül olyan szikár és pengeéles riffek törnek elő, melyek tökéletesen megalapozzák a zene agresszivitását. Akár egy dalon belül is számos thrash és death csapást mérnek a hallgatóra. A tempó is szinte végig feszített, gyors, precíz és hibátlan. Az embert szinte szétszakítja az adrenalin. Ez persze nagyban köszönhető még Cseh István hangi adottságainak és nem utolsósorban Cseh Attila feszes dobolásának is, aki az egyik legjobb ütőse az extrém szintérnek, de sajnos nem rég kiderült, hogy távozott a csapat soraiból. Természetesen az agresszivitás mellett a finom harmóniákra is ügyeltek, melyeket többszöri hallgatás után simán feltud idézni az ember, és nem csak ezeket, hanem a néha előforduló akusztikus pengetéseket és a szépen elővezetet szólókat is. A korong színvonala egységesnek mondható, épp úgy nagyot hasítanak a kíméletlen tempójú dalok is, mint például a lassabb földbedöngölős „The Eternal Tremble „. A hangzás is maximálisan nyugati színvonalú.

Így elmondható, hogy a stílus tökéletesen lenyomata ez az új korong is, mely bátran odailleszthető az eddigi életműben, és továbbra is magasra emeli a hazai underground zászlaját.

SAMPLE:
Facebook link

Tracklist:

1. Black Hole Maelstrom
2. Unlike
3. They
4. A Machine Within
5. So Eager to Play
6. Confess
7. The Eternal Tremble
8. Disgusting Soul
9. The Minus Terminus
10. Where Sanity Ends

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

Megjelent a Casketgarden “This Corroded Soul of Mine” című albumának újrakiadása

KMZ

Új Casketgarden kislemez és Costin Chioreanu megfestette a “This Corroded Soul of Mine” album újragondolt borítóját

KMZ

Megjelent a Casketgarden első kislemeze az I Witness a hamarosan megjelenő This Corroded Soul of Mine albumról

KMZ

Casketgarden – Jegelve + They klipp

KMZ

Casketgarden – Black Hole Maelstrom video

KMZ

Denial of God, Casketgarden, Age of Agony, Lepra, Svoid, Limb for a Limb – Koncertbeszámoló

Jillian

Casketgarden – Klip, fotó az új felállásról

KMZ

Megjelent az új Casketgarden lemez

KMZ

Casketgarden hírek

KMZ

Casketgarden – Újabb dal a negyedik lemezről, előrendelés

KMZ

Casketgarden – Új dal, borító

KMZ

Casketgarden hír

KMZ

Casketgarden Interjú

Vodka

CASKETGARDEN – Incompleteness In Absence

Vodka

X. Kelet Underground Fesztivál – Koncertbeszámoló

MelancholyR

CASKETGARDEN – Open The Casket, Enter The Garden

Menegroth

Casketgarden Interjú

Menegroth

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek